Bananenbrood

Aantal personen: 15

Kooktijd: 60 minuten

 

Bereidingswijze : Oven
Menugang: Hapje
Soort gerecht: Goedkoop
Type gerecht: Brood
 

Voedingswaarden:

(per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie: 88 kcal

Koolhydraten: 15,4 g - waarvan suikers 5,5 g

Vet: 1,1 g - waarvan verzadigd 0,3 g

Eiwit: 3,1 g

Vezels: 1,1 g

Groenten: 0 g

Zout: 0,04 g


Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen + 1 voor de garnering
  • 3 eieren
  • 180 g speltbloem
  • snuf kaneel
  • ½ zakje bakpoeder

 

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Doe 3 bananen met de eieren en kaneel in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.

 

Doe dit in een kom en spatel de speltbloem en bakpoeder erdoor. Giet het beslag in een cakevorm en leg een gehalveerde banaan erbovenop.

 

Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het gaar is.

 

Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie of vries het in plakjes in.


Bron: Diabetesfonds