Frozen yoghurt met aardbeien

Aantal personen: 4

Kooktijd: 150 minuten

 

Menugang: Nagerecht
Soort gerecht: VegetarischGlutenvrijGoedkoop
Type gerecht: IJs

 

 

Voedingswaarden

(per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie: 86 kcal

Koolhydraten: 8,8 g - waarvan suikers: 8,8 g

Vet: 0,1 g - waarvan verzadigd: 0,1 g

Eiwit: 10,6 g

Vezels: 0,6 g

Groenten: 0 g

Zout: 0,19 g


Ingrediënten:

  • 500 g magere Griekse yoghurt
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 200 g aardbeien

Bereiding:

 

Meng de Griekse yoghurt met het vanillearoma.

 

Giet de yoghurt in een platte schaal en leg vershoudfolie direct over de yoghurt.

 

Plaats in de vriezer en roer iedere 45 minuten totdat het minstens 2½ uur in de vriezer heeft gezeten.

 

Snijd de aardbeien in plakjes.

 

Verdeel de frozen yoghurt over de bakjes en voeg de aardbeien toe.

 

Tip: Ook lekker met wat amandelschaafsel. Je kunt eindeloos variëren met het fruit en de noten die je toevoegt aan de frozen yoghurt. Probeer bijvoorbeeld ook eens banaan met walnoten.

 


Bron: Diabetesfonds