Frozen yoghurt met aardbeien
Aantal personen: 4
Kooktijd: 150 minuten
Voedingswaarden
(per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
Energie: 86 kcal
Koolhydraten: 8,8 g - waarvan suikers: 8,8 g
Vet: 0,1 g - waarvan verzadigd: 0,1 g
Eiwit: 10,6 g
Vezels: 0,6 g
Groenten: 0 g
Zout: 0,19 g

Ingrediënten:
- 500 g magere Griekse yoghurt
- 2 theelepels vanille aroma
- 200 g aardbeien
Bereiding:
Meng de Griekse yoghurt met het vanillearoma.
Giet de yoghurt in een platte schaal en leg vershoudfolie direct over de yoghurt.
Plaats in de vriezer en roer iedere 45 minuten totdat het minstens 2½ uur in de vriezer heeft gezeten.
Snijd de aardbeien in plakjes.
Verdeel de frozen yoghurt over de bakjes en voeg de aardbeien toe.
Tip: Ook lekker met wat amandelschaafsel. Je kunt eindeloos variëren met het fruit en de noten die je toevoegt aan de frozen yoghurt. Probeer bijvoorbeeld ook eens banaan met walnoten.
Bron: Diabetesfonds